Buenos noches des de Alicante
Door: Titia
Blijf op de hoogte en volg Titia
19 September 2007 | Spanje, Alicante
2 weken later..
Nieuwe ervaringen, vrienden en heel wat nieuwe spaanse maar ook engelse woorden!
Het leventje in Groningen is toch heel wat rustiger en anders dan hier, meer dan 6 uren besteed ik elke dag aan mijn spaanse cursus vandaar dat ik niet al te snel ben met reageren op e-mails en krabbels! Maar ik vind het super om ze te krijgen.. zo ook alle smsjes en kaartjes: Gracias!
Om te beginnen mijn 2e week hier en dus mijn 1e week van de spaanse cursus. Ik ben een beginner maar de meeste mensen in mijn klas kunnen toch al een goed woordje spaans vooral de italianen, het gaat erg snel en soms moeilijk om bij te houden. Maar oefening baart kunst;) zeggen ze dus dat ben ik ook zeker mee bezig! Mijn lerares noemt me nu steeds Letizia omdat mijn naam op de naam van de Spaanse prinses lijkt! Bij het uitgaan leer ik misschien nog wel de meeste spaanse woorden.. De eerste dinsdag waren 2 amerikaanse meisjes (Amber & Amanda) jarig en zag ik voor het eerst echt het nachtleven van Alicante.. druk,druk,druk.. elke avond weer! Ook leerde ik deze week veel van mn medestudenten kennen en hadden we ons eerste "welcome international students party":D ook dit was erg geslaagd! In het weekend heb ik een paar winkels van Alicante bekeken maar vergeten dat we hier natuurlijk siesta hebben zodat we maar weer naar het strand moesten;) (geen probleem natuurlijk). Helaas ging mijn camera kapot, maar gelukkig zijn hier lieve mensen die hun camera aan mij uitlenen! Zondags ging het klimmen helaas niet door, dus heb ik maar vast goed geleerd voor de volgende week.
De tweede week van de spaanse cursus week stond in het teken van veel leren voor de toets van vrijdag en alvast een beetje uitkijken naar het weekend: IBIZA:D! De toets ging voor mn gevoel redelijk goed, en afgelopen maandag kreeg ik de uitslag dat ik het had gehaald dus daar was ik natuurlijk super blij mee! het was geen hoge score dus het final exam van volgende week donderdag moet wel goed zijn! Afgelopen vrijdag vertrok ik samen met nog 20 Amerikanen naar het eiland Ibiza, ik vond et erg spannend en het werd alleen nog maar spannender op de boot! nadat we 2 uren hadden gevaren keek ik toevallig even door mn raam en wat ik zag was een grote tornado:S (zie foto).. iedereen begon door elkaar heen teschreeuwen en de medewerkers van het schip droegen allemaal een soort reddingsvest maar wij moesten maar rustig blijven zitten want et kwam allemaal wel goed! De golven waren erg hoog en de boot schommelde ongelovelijk! ik denk dat ik wel 50 mensen heb zien rennen naar de toilet (waaronder mezelf)! Na een rare tocht van 4,5 uur waren we dan eindelijk op Ibiza en mn eerste indruk was: waaaauuuww, wat mooi! We kwamen 's avonds aan dus het was donker en zijn met de bus naar St. Antonio gereden waar ons hotel was.. savonds even geborreld (totally awesome, zoals de meeste amerikaanse meisjes zeggen) en zaterdags veel van et eiland gezien! 's avonds was het de avond want ik zou voor et eerst de grootste club van europa zien, een super avondje.. wat een feest! Toen ik naar de toiletten liep was het eerste wat een meisje me vroeg of ik ook drugs wou kopen:S.. dus dat heb ik geprobeerd, nee hoor grapje! even later voelde ik in mn zakken.. telefoon weg!.. Dikke pech.. maar ondanks dat, Ibiza was super, een aanradertje!
Zondag om half 12 zijn we rustig terug gevaren naar Alicante en was ik erg blij om weer "thuis" te zijn. Tot mn grote verassing stonden namelijk Janneke en mn nicht me optewachten bij het appartement! Ik was erg blij om hun te zien en dat ik eindelijk weer in mn oude vertrouwde taaltje fries kon praten! Ondanks dat ik maar 1 a 2 uurtjes slaap had gehad het weekend heb ik hun alvast een gedeelte van Alicante laten zien en daarna hebben we lekker gegeten in 1 van de kleine straatjes in Alicante.
Maandag arriveerde mijn nieuwe roommate Jory uit Canada. We waren leuk aan het kletsen totdat ze zei: Ohw my goss.. wat bleek nou ze had de verkeerde tas in london ingecheckt naar hier wat precies de zelfde tas is als die van haar! Dus hebben we direct met de vliegmaatschappij gebeld en ze kon de tas gister weer bij het vliegveld afleveren! De eigenaar van de tas was erg boos omdat hij zou gaan backpacken en daar de belangrijkste dingen inzaten. Nu zal hij dus nog een paar dagen moeten wachten.. en Jory haar tas wordt vanaf London hier heen gestuurd.. eind goed al goed! Met haar en m'n andere roommate Heather hou ik het hier nog wel 3 maandjes vol:D!
Iedereen denkt natuurlijk.. Alicante zon, zon en nogeens zon maar vandaag was de dag dat ik voor het eerst hier regen zag.. Een echte hollandse bui! Maandag tijdens mijn introductie vertelde de leraar dat als het heel hard ging regenen je niet naar school hoefde te komen omdat dat "gevaarlijk" was! Maar ik was al op school.. dus ik zat te wachten op de trap en opeens had ik een paar druppels water op mn hoofd.. al is het gebouw zo nieuw op zon bui zijn ze niet voorbereid!
Vanavond ben ik met Jory en haar spaanse vriendje Pau naar een heel groot winkelcentrum in Alicante geweest voor een nieuwe simkaart en boodschappen.. Een supermarkt met 33 kassa's niet normaal maar gelukkig heb ik een nieuwe simkaart!
Mijn nieuwe telefoonnummer is:
+34 622 11 60 17
Aan het eind van volgende week beginnen ook de lessen van het International business program, waar ik eerst alle vakken kan volgen en dan kan beslissen wat ik echt wil! Ik ben benieuwd..
Ik hoop dat iedereen weer een beetje op de hoogte is van mijn belevenissen en ik zal na mijn final exam gauw laten horen hoe het is gegaan..
Hasta luego..
Beso Titia
Mijn nieuwe telefoonnummer is:
+34 622 11 60 17
Hasta luego..
Beso Titia
20 September 2007 - 06:52
Dieka:
Ahh heerlijk aan het genieten dus! Zo moet het. Slurp alles op & vooral door blijven schrijven, veel te leuk om te lezen, elke keer weer! Ik zit op m'n stage, kijk naar buiten. Nog meer reden voor jou om daar te blijven.
Estoy celosa, mucho! Que te pasa lo bien todos. Cuidate,,
y vamos hablar espanol cuando volves en Holanda, jeje.
Ciaoo
un beso -
20 September 2007 - 07:36
Grietje:
Heej titia
Wat een verhaal zeg jij maakt daar ook weer de gekste dingen mee, tornado's, mensen die je drugs willen verkopen, telefoons die gejat worden. Maar gelukkig heb je het nog naar je zin!
Het ziet er wel erg leuk uit iig.
Succes deze week met je lessen, nog maar 2 dagen en dan heb je ook lekker weekend heb je al plannen?
Ik zal zo naar school. Liefs Grietje -
20 September 2007 - 08:17
Lysanne:
Hey pop,
wat een leuk verhaal. Heerlijk om je zo te kunnen volgen daar in Spanje. Doet me goed dat je het zo naar je zin hebt en allemaal leuke nieuwe mensen ontmoet. Leuke lui he, die Amerikanen ;) haha. Succes nog ff 2 daagjes en dan weer lekker weekeind. Wij blijven voor de verandering een keertje op de campus. Het is hier nu 25 graden ofzo dus lekker genieten. Hey pop veel succes met je toets maar komt vast goed!
Liefs en een dikke tut Lizzl
20 September 2007 - 10:18
Reinou:
Hee pop!
Heb ik net een heel stuk getypt.. komt de reactie niet op de site! Heb tussen mijn colleges door ff tijd genomen om je verhaal te lezen, erg lijk! Maar fijn dat je het zo naar je zin hebt en leuke dingen doet! Wel balen van je telefoon maar er zijn ergere dingen. Wat spannend zeg, een tornado! Hier ook alles goed, was gister zulk mooi weer dat we bij het zwembad van de campus hebben gelegen. Vandaag is het wat bewolkter! Ik heb vanmiddag al weekend, ben altijd vrijdags vrij dus dat is echt super! Kan ik lekker veel van het land zien..
En tot wanneer blijven je zusje en je nichtje? En wanneer komt wiets?
Heel veel succes!!
Liefs en tut reinou -
20 September 2007 - 16:20
Jean:
Hey meid,
Leuk dat je ons weer even op de hoogte houd van wat je daar allemaal beleefd..was echt heel nieuwschierig!Het klinkt goed en de foto's zien er ook gezellig uit ;-) Ga zo door!Jij hebt de komende maanden een mooie tijd daar...kun je later mooi op terugkijken. In Groningen is verder ook alles prima, het huis staat nog en je kamertje is bewoond!hahaha.. Ik ga ff eten,
dikke tút Jean -
20 September 2007 - 17:58
Rob, Janine En Tim:
Hi Tiets!
Leuk weer iets van je te horen.
Het is overduidelijk dat je het prima naar je zin hebt.
Aan sensationele gebeurtenissen ook geen gebrek lezen wij dus het komt wel goed de komende maanden!
Veel plezier de komende tijd!
Rob, Janine & Tim xx
20 September 2007 - 18:29
Sybrig:
Heee titia!
mooi verhaal weer! je hebt weer van alles mee gemaakt! en wat zit je haar mooi! staat je super goed!
probeerde je net nog te bellen.. maar helaas je nam niet op.. nou we bellen snel! dikke tut uit oudehaske!
liefs sybrig -
21 September 2007 - 08:57
Pjirkje:
Hee Titia!
Wat een superleuk verhaal weer, en de foto's zijn ook helemaal top!!
Volgens mij zit je nu wel lekker op je plekje daar :)
Fijn he, om dan weer even Fries te kunnnen spreken! Lys en ik doen het de hele dag door, en iedereen wordt gek van ons haha.
Alles gaat verder goed hier. Nog een weekje knallen en dan lekker vakantie! Kijk ik heeel erg naar uit :)
Hee.. een heel fijn weekend!!
Liefs en een dikke tuut Pjirkje
22 September 2007 - 17:08
Jildou:
Heee tiets! Wat leuk om dien verhaal wer te lezen! En wat sjust er goed ut sis!! Ha die krekt smst, bin beneid ost em hast kriegen! Dikke tuut -
24 September 2007 - 09:14
Janneke:
Hey zus!!
Hoeist ermee?
best vreemd om weer in nederland te zijn heb het erg naar mijn zin gehad daar! en was blij om jou weer even te zien!nog 2 weken en dan komt wiets ook al:D super zeg!
zou zeggen su6 met je lessen
en we spreken elkaar snel weer
liefs tut van janneke -
24 September 2007 - 10:06
Ghanarie:
Hey Tiets,
Ik zou het volgens mij ook wel uithouden met die huisgenoten van jou.;-)
Leuk verhaal!
Succes verder en tot het volgende bericht.
25 September 2007 - 08:01
Anke Kuyper:
Buenos dias Titia, Que tal?
Zo hoe vind je die? Uit een boekje hoor! Zag net dat het buen tiempo bij jullie is, nou het is hier,desapacible, herfstig nat en koud. A.s. donderdag ook, dus wat dat betreft mis je niks en ik doe een polle en een oliebol voor jou in de vriezer.
Tengo que irme, hasta luega,grueso beso.
t'zal wel nergens op slaan!!! -
25 September 2007 - 08:07
PS:
Gisteravond ALLE shoko toffs op gegeten,ik laat Wiets nieuwe voor jou meenemen -
25 September 2007 - 17:10
Ina:
Heej Titia!
Wat leuk, alle verhalen van je! Geniet er nog maar lekker van.. Je mist hier iig nix -> koud, regenachtig etc. En geniet ook nog lekker van het studentenleventje.. ben nu inmiddels 2 dagen aan het werk.. saaaaai..
Tut Ina -
30 September 2007 - 11:47
He Titia:
Dank je voor je mooie kaart van IBIZA en ja wij zijn ook al weer geweest en het was SUPER...niks teveel gezegd he!! Kin wolris wer, no je!! Maar fijn dat het zo goed gaat met jou en al je activiteiten ga zo door..nog even en WJ komt, dat word genieten, veel plezier en tot horens, dikke tut AleidA -
01 Oktober 2007 - 20:24
Harmen:
Hey T!
Leuk verhaal, Hoe gaat het?
Heb je de Spaanse toets ook gehaald?
Geniet ervan!
Kus H -
02 Oktober 2007 - 10:04
Jan De Wrede:
He Titia, sorry dat ik nu pas wat stuur.
Zo te zien heb je het erg naar jouw zin daar in Alicante. Ben beetje jaloers ;-)
Ik ben drie weken geleden afgestudeerd!!!! Heb donderdag een sollicitatiegesprek in Amsterdam, hopen dat ik door mag naar de tweede ronde.
Dus een flink super weekend op Ibiza. Als mensen weten of denken dat je uit Nederland komt dan vragen ze gelijk of je drugs wil kopen.
Veel plezier daar en ik spreek je snel weer,
Groetjes Jan! -
02 Oktober 2007 - 15:05
Heit .mem En Janneke:
Ola Titia .Wy binne super trots op dy dast dien spaans helle hast en ek nog een 7 wat wil je noch mear. Nou kinst wer fierder mei dyn oare vakken dat giet dy ik grif lukken .Titia nog een pear dagen en dan komt Wiets,wy winskje jim een hiel mooi wykein ta en geniet er fan.
leafs en dikke tut heit,mem en Janneke.
hasta luego.