De eerste woordjes spaans zijn binnen
Door: Titia
Blijf op de hoogte en volg Titia
03 September 2007 | Spanje, Alicante
Buenos tardes, señors y señoritas!
Allereerst wil ik iedereen even bedanken voor de leuke reacties, mailtjes, krabbels, smsjes en de telefoontjes:D
De eerste dagen waren even doorbijten, maar na 5 dagen gaat het steeds beter!
Donderdag ben ik naar de markt (plaza de torros) geweest en heb in mijn eerste spaanse eten gehaald (jaja, bananen en kiwi's;)) daarna geprobeerd een grote supermarkt te vinden alleen is het hier net een doolhof ook al woon ik aan een hoofdstraat.
Vrijdag was de dag dat mijn huisgenoot uit amerika kwam en ik eindelijk even naar school kon. Heather is een erg leuke meid, komt uit florida, 21 jaar, slaapt erg veel, kauwt de hele dag op kaugom en vindt dat ik erg goed engels praat maar waar ze me ook nog een beetje mee helpt!
Na onze ontmoeting zijn we met de bus naar school geweest waar we ons lesrooster konden bekijken voor de eerste maand. Elke dag de spaanse cursus van 12.00-15.00 en daarna siesta! Heather is hier met nog heel veel amerikanen dus s'avonds hebben we even het centrum van Alicante bezocht en wat gegeten met nog 2 andere amerikanen.
Zaterdag was het tijd voor het strand (want het is hier nu 30 graden ong. en dat zal eerst ook wel zo blijven) daar kwamen we natuurlijk weer amerikanen tegen en ik had een beachvolleybal bij me dus dat hebben we even paar potjes gespeeld (en bouke: ik heb gewonnen:)) dus heb goed geoefend vorig jaar!
Om 5uur hadden we afgesproken met het vriendje van jory (andere huisgenoot die over 2 weken komt uit Canada) en hij heeft ons door heel Alicante heen geleid in de spaanse en engelse taal (ik loop hier echt genoeg). We hebben daarna tapas gegeten wat erg lekker was!
Zondag was het weer een stranddag alleen dan aan het strand van de Costa Blanca, 10 minuten met de ondergrondse tram. Ook daar weer de beachball getest met wat amerikanen. (heb net et gevoel of ben ik in Amerika i.p.v Spanje) Ik vroeg ze of ze ook een nederlands snoepje wouden proberen en ze hebben alle 4 rollen opgegeten, We love this candy:D, dus Janneke wil je nog wat fruitella meenemen?
Vanochtend ging de wekker om 6.45 want ik dacht dat ik 8.15 op school moest zijn! Daar aangekomen waren er niet heel veel mensen en konden we ons even melden en dat was et!wachten tot 12.00.. Uno momento.. (ze hebben daar de hele dag wel tijd). Toen ik mijn vakken even ging checken voor de lessen die ik vanaf 26sept volg bleek dat er 2 van de 4 niet meer bestaan.. dus ben nu bezig om wat nieuws te kiezen! Ook begon er een amerikaans meisje tegen me te praten en vroeg of ik uit europa kwam?! toen ze dat wist heeft ze van alle landen bijna gevraagd hoe lang het vliegen is want dat zal ik als european vast en zeker wel weten;)!
Toen het 12.00 was ben ik mn klas gaan zoeken. Daar aangekomen waren er nog niet heel veel mensen, maar gelukkig 2 meisjes die ik eerst niet kon verstaan. Hi, nice to meet you, we are from litweafeojfw.. Ik dacht hmm?? komen ze uit Litouwen.. en erg aardig :)! Toen we naar het leslokaal gingen kwam onze lerares binnen en serieus..... BIG MOMMA! haha.. ze praat alleen maar spaans maar is erg grappig! Eerst een kennismakingsrondje in het spaans, waarbij onze lerares eerst dacht dat ik uit spanje kwam vanwege mn naam, maar toen ik begon te praten is ze vast snel van gedachte veranderd! De rest van de groep kwam grotendeels uit Duitsland, een paar uit Oostenrijk, Noorwegen en Italie.(geen nederlanders hier te bekennen)
We hebben 3uur lang opdrachten gemaakt en dat is best lastig om vanuit 0 naar de volledige spaanse taal te gaan! Toen we met de opdracht van de verschillende landen bezig waren vroeg ze welk land staat bekend om hun Tulipanes??.. Señorita Titia?? eeehh.. ah holanda!
Na een maand zal het dus wel wat beter worden!
Na school ben ik met een duitse jongen (die zijn hier ook heel veel zijn) en de 2 meisjes uit Litouwen naar huis geweest om te lunchen. blijkt dat ze echt precies achter me wonen dus dat is erg gezellig!
Nu ben ik alweer een uurtje bezig met dit verhaal en heb ik misschien wel heel veel verteld, maar nu hebben jullie wel een hele goede indruk (hoop ik?)
Ik zal zo proberen de foto's er op te zetten en hoop dat jullie het met plezier hebben gelezen!
Hasta pronto y Buenas noches..
Beso Titia
De eerste dagen waren even doorbijten, maar na 5 dagen gaat het steeds beter!
Na een maand zal het dus wel wat beter worden!
Hasta pronto y Buenas noches..
Beso Titia
03 September 2007 - 18:36
Jean:
Hola chica!
Leuk verhaal tiets!Ik heb een goede indruk gekregen van je eerste dagen in alicante... En je eerste dagje spaans ging ook goed!Kun je het verhaal in het boek al bijna lezen? ;-) Ik hoop dat je je nederlands en fries niet verleerd, want dat zul je komende tijd niet (veel) spreken denk ik?!Meis, heel veel succes deze week. Maak er een mooie tijd van!!:-D
Dikke tut -
03 September 2007 - 19:40
Reinou:
Hee lieve Titia!
Fijn dathet al wat beter met je gaat en al wat leuke dingen gedaan hebt!
Je doet vast erg goed je best bij Spaans!
Nou veel succes en plezier deze week!
Dikke tut rein -
03 September 2007 - 19:53
Renske:
Hey Tiets
Wat een leuk verhaal weer erg leuk om te lezen ben weer helemaal op de hoogte ;) gelukkig heb je al wat leuke mensen ontmoet daar. meis succes daar maar dat komt vast helemaal goed :)
Tut Rens -
03 September 2007 - 20:04
Amber:
Het Tiets!
Leuk om zo'n uitgebreid verhaal van je te lezen, klinkt super! Hoewel de eerste dagen moeilijk waren, klinkt het alsof je je draai daar wel gaat vinden.. Tenga diversion chica :)!
Tut Amber -
04 September 2007 - 08:27
Frank:
Hey hoi,
Leuk verhaal zeg, ik krijg wel het idee dat je na je stroeve start wel steeds beter op je plek komt. You can do this girl!! Komt volgens mij wel goed daar. Over een paar maanden het hele ritueel weer overnieuw, dan moet je weer terug naar NL. Het is hier KOUD, vooral 's avonds.
Morgen wordt voor mij en de rest afzien want dan hebben we de eerste koffiedag zonder jou :'(
groetjes
Frank -
04 September 2007 - 08:36
Ilse:
Heej Titia,
Leuk om te lezen wat je tot nu toe allemaal hebt mee gemaakt! De eerste indrukken klinken in ieder geval goed! Straks kom je terug en spreek je ook nog vloeiend Amerikaans! ;) Nou veel plezier nog daar en natuurlijk ook veel succes! Liefs, Ilse -
04 September 2007 - 13:44
Heit En Mem .:
hee Titia even een krabbel fan us. Wy binne bliid dat it wer goed mei dy giet de earste dagen wiene grif net maklik,mar de Titia dy wy kinne is een echte trochsetter.Spaans en engels dat is de taal dast nou sprekke moast en hast der eefkes net sin in dan is in beltsje gau makke en kinst efkes frysk prate.Wy winskje dy in soad sukses op skoalle en dast mar aardiche minsken tsjinkomme meist. Titia pas goed op dy sels.Wy tinke oan dy.
leafs dikke tut dyn heit en mem -
04 September 2007 - 21:01
Willy:
Hey titia, wat leuk om zo op de hooge te blijven van je spaanse avontuur!
Van je ouders had ik al wat gehoord over je eerste dagen, logisch dat dat eerst ff slikken is en wennen moet, maar jou kennende komt dat helemaal goed.
Veel succes daar en houd je berichtjes wel leesbaar, niet te spaans worden dus, dan ben je over een tijdje niet meer te volgen.
Hey meid: heb het leuk en geniet ervan!
liefs, willy -
05 September 2007 - 13:13
Jean:
FOTOOOS!!had ik nog niet gezien...leuk!Dat kussensloop boven je bed vind ik een leuke detail :-D En dat strand...ik ga snel kijken wanneer het eerste vliegtuig naar alicante vertrekt... ;-) haha. Tiets, have a lot of fun! -
05 September 2007 - 17:42
Reinou:
Super, je foto's!!!! Tut -
05 September 2007 - 21:32
Jildou:
Heee chica! Wat een leuk verhaal en super om even wat foto's te zien! Succes nog van de week en tot mails! -
06 September 2007 - 15:48
Beppe Pop:
Hoi Titia, Hjir ffkes in bericht fan dyn beppe.. Bin blij dot ut no goed mei dei gjit, en dost noh ma soat wille meist ha in alicante.. Tot de kriest tiid.. Groeten en leafs fan Beppe -
06 September 2007 - 15:50
Tt En ;):
Heej nicht, hoe ist no mei dei ?? Leuk verhaal wer om te lezen en nei ut sjen fan ut stran ha ik metien mar ffkes boekt want der wol ik ek lizze natuurlijk :p We komme snein 16e oan om half 12 in alicante komst us opheljen fan ut vliegfjild dot soene we hiel leuk fyne... No meid tot gauw Liefs Tt -
06 September 2007 - 18:29
Lizzl:
Hey pop,
wat een leuk verhaal en mooie foto's. Heb no echt al een bietsje een idee hoe het er bij dei oan te giet. Leuk jer! En hoe giet het mei het spaans? Is fast net heel makkelijk mar ik wit seker dat het mei dei wol goed komt jer!
Folle plesier mar wer ;)
Dikke tut Lys -
10 September 2007 - 08:34
Grietje:
He titia
Leuk verhaal zeg! Hoe gaat t? Ben je al een beetje gewend aan de warme temperaturen daar? Hoe gaat het met je spaanse lessen? Je appartementje ziet er leuk uit, wel leuk dat je er met nog 2 meiden woont, zo ben je ook niet zo alleen. Ook erg leuke foto's die markt die je op de foto hebt staan doet me denken aan mijn vakantie in benidorm, wij hadden ook elke zondag en woensdag een markt met allemaal van die kraampjes. Nou ik stop eerst weer, ben op school maar vond het tijd om jou eerst even een berichtje te schrijven.
Succes deze week, heb je een druk programma qua les enzo of lig je lekker veel op t strand;)
Liefs Grietje -
10 September 2007 - 10:33
Froukje:
Hey hey!
Wat leuk om je verhaal te lezen! Ben blij dat je t nu wat meer naar je zin hebt.
Mooie foto's heb je op je site geplaatst! Opzich s je woning vrij groot zoals t lijkt, mooi!
Heel veel succes en geniet volgende week als Janneke en TT langs komen..
Liefs Fru -
10 September 2007 - 10:55
Pjirkje:
Hee Tiets!
Hier weer even een snel berichtje terug uit Afrika!
Leuk verhaal, en die foto's erbij maken het helemaal af!
Afgelopen weekend heeft Lysanne bijna het hele weekend in het zwembad gelegen voor haar duikcursus. Ik had lekker het rijk voor me alleen, en ben het hele weekend druk met school bezig geweest. Goed he!! Oowja, en vrijdagavond op stap geweest.... dat was ook weer erg gezellig!
Kun je daar een beetje leuk stappen??
Ik ben deze week ook weer druk met school... lesgeven en werken aan mijn module assignment!
Wat zijn jouw plannen voor deze week?
Veel plezier/succes!
Dikke tuut voor jou -
11 September 2007 - 20:07
Tjeerd:
Heeeeeeeee Tiets!
Knap appartementje.. wat doet dat per m2 daar? Nog een mooi lapje grond te koop voor een leuke ontwikkeling? ;) Sjucht er goed ut! En an dien verhaal te leazen hest et goed voar mekoar.. Gean sa troch!
Tut!
Tjeerd -
12 September 2007 - 10:11
Jildou:
Heee lieve tiets! Leuk wiekein foar de boeg!! Heel volle plezier enne lekker brun wurre:)
Dikke tuuut Jildou -
13 September 2007 - 12:51
Ghanarie:
Tiets, mooi verhaal. Zie dat je het steeds beter naar je zin krijgt.
Zet hem op en succes op die skool.
13 September 2007 - 21:00
Tetsje:
hoi Titia, wat kranig van je . Die eerste dagen....petje af hoor!! Gelukkig gaat het nu steeds beter. Het is ook niet zó maar wat! Maar je hebt het graag gewild en je redt het daar vast!! Leuk om je verhaal te lezen, ik blijf het volgen, kreeg je adres van je moeder. Ik wens je daar nog een hele fijne tijd toe. Een lieve groet, Tetsje -
14 September 2007 - 07:33
Beppe Janny :
van harte beterschap Titia
hoop dat je snel weer opknapt
Groetjes Beppe Janny . -
16 September 2007 - 19:06
Feikje:
Hee Titia,
Heel erg leuk om je zo te volgen in Alicante.
Ben blij voor je dat de ergste dip voorbij is.En nu alleen maar genieten van het land, je opleiding, de taal, en het allerbelangrijkste alle nieuwe vrienden die op je pad komen. Heel veel succes en ik blijf je volgen. Liefs Feikje -
17 September 2007 - 13:17
Patricia:
He Titia,
Leuk verhaal,je hebt je al aardig gesetteld heb ik begrepen,mooi zo!!
Nog veel plezier daar beleven,en we wachten het volgende verhaal wel af,succes...
Liefs Patricia -
17 September 2007 - 20:35
Ynte:
Nou eindelijk even tijd genomen om jou verhalen te lezen. Poeh zeg wat een verhaal.....! De eerse dagen waren best heftig geloof ik maar ja... een echte Jouster komt altijd naar oben drijven. Gewledig Titsia gewoon volhouden en dan gaat het vanzelf. Nou ja vanzelf ? Zal voortaan wat vaker lezen zodat we beter op de hoogte blijven want die buurjongen zien we ook niet zoveel.
Groetnis fanut "Louwer op é Jouwer" hahaha.... Grapje hoor.