Visite, Visite...
Door: Titia
Blijf op de hoogte en volg Titia
19 Oktober 2007 | Spanje, Alicante
Buenos Noches allemaal..
Het is nu na 12en en velen van jullie zijn vast al in dromeland, maar ik kreeg de inspiratie om nog even een verhaal te schrijven over mijn afgelopen 2 weken! Heather en Jory zitten ook nog steeds gezellig achter hun computer en zijn aan het skypen met hun familie aan de andere kant van de wereld dus dat komt mooi ut!
Allereerst wil ik nog even zeggen: bedankt voor alle leuke reacties, krabbels, mails, telefoontjes, en kaartjes die helaas worden gesloten uit mn brievenbus:(.. vind ik het erg leuk om wat te horen!
Mijn vorige verhaal ging vooral over school, maar ik beleef natuurlijk nog veel meer leuke dingen.. zoals 2 weken geleden toen Wiets aankwam in Alicante. Na 1,5 maand konden we elkaar dan eindelijk weer een echt TUT geven en het was super om elkaar weer te zien! Als eerste heb ik hem natuurlijk Alicante laten zien, en met het mooie weer konden we het strand ook niet missen! In het weekend dat hij hier was waren ook 2 vrienden van Jory overgevlogen vanuit Amsterdam (maar ze komen ook uit Canada) en ook "het misschien aanstaande vriendje" van Heather. Dus een drukke boel, maar erg gezellig! 's avonds zijn we met z'n allen uiteten geweest in een van de kleine straatjes van Alicante en zaterdags zijn we met z'n allen naar Altea geweest. Het is een erg mooi stadje, een strand met bijna alleen maar rotsen en een beetje ver nederlandst. Het was die dag erg rustig en ook zagen we daar een nederlands café waar ze frikandellen en kroketten verkochten.. helaas hadden we net gegeten, maar et zal vast niet zo goed zijn als Boxma;)! 4 maanden geen frikandel spec. en krulpatat (linksdraaiend) is best moeilijk om vol te houden;)! 's avonds zijn we met zn allen op stap geweest tot in de late uurtjes wat ook erg gezellig was!
Zondags vertrokken Heather en Brandon vroeg naar Italie en was het dus een beetje stiller in huis. Het was een echte stranddag, en een dag om tapas te eten! Maandag moest ik helaas wel even naar school maar Wiets is even mee geweest en heeft kunnen zien hoe groot en een doolhof mijn school is (40 gebouwen). Omdat ik 's avonds naar school moest zijn we daarna naar een asia wok restaurant geweest wat erg goed was! Dinsdag was het helaas alweer de dag dat hij weer terug moest, en hebben we nog wat rond geslenterd om de mooie berg van Alicante waar we de ingang niet konden vinden:S! Ondanks dat was het een super weekend, wat helaas veelste snel voorbij ging!
De dagen erna ging het niet zo goed met het weer. Waarschijnlijk hebben jullie het wel gehoord van de overstromingen, maar naar buiten konden we eigenlijk niet! Donderdags wou ik wel graag naar school, dus ben ik wel gegaan alleen waren we maar met z'n 10en i.p.v 35!De leraar was nog verbaasd dat er zoveel waren. Vrijdags was het een nationale vrije dag. Dit omdat Columbus, onder de spaanse vlag, op 12 oktober ergens in 1400 Amerika heeft 'herondekt'. Spanje heeft erg veel van zulke vrije dagen en alles is dan dus dicht! Helaas konden we die dag ook niet naar buiten door het slechte weer! Ons hele balkon stond blank en de straat was een rivier. Zaterdag had ik met nog 3 meiden en een jongen afgesproken om naar Valencia te gaan, dus het moest mooi weer worden! En dat was het.. 's morgens vroeg om 6.30 was het droog en vertrokken we naar Valencia, helaas hadden Julie en Else mijn bericht: neem de bus tot het eind verkeerd begrepen en zaten ze niet bij ons in de bus maar de andere kant op tot het eind. En dit terwijl het station eigenlijk 500 meter van hun huis afligt! Maar 10 uur waren we er allemaal in Valencia en hebben we eerst veel monumenten bekeken en na veel lopen kwamen we bij de architectonische gebouwen waar een soort kaartwedstrijd werd gespeeld, zoals wij de pokemon kaarten hebben. Sommige kaarten werden soms zelfs verkocht voor 300euro p/stuk! Daarna zijn we naar de haven geweest waar we kijkje hebben genomen in the house of the America's cup (de grote zeilboten). Met de ondergrondse tram aangekomen bij het station bleek onze trein net te zijn vertrokken, de volgende ging niet en die daarna moesten voor extra betalen. Nouja prima, ik wou wel weer naar huis. Ze vertelden ons dat we naar een hal moesten waar we moesten inchecken en een kaartje moesten trekken. Toen ik dat deed had ik nummer 893 en de teller stond op 766.. ik dacht eerst dat ik fout keek maar et was echt zo! Dus wachten en wachten.. totdat mn spaanse buurvrouw vroeg waar ik op wachte, dus ik in mn beste spaans het uitleggen en toen vertelde ze na 1,5 uur dat we naar een speciale balie konden en daar hadden we het in 5 min geregeld! Wat een systeem daar, niet normaal.. als je een ticket uit een automaat zoals hier in nederland haalt moet je eerst nog je ticket laten bestempelen/controleren voordat je de trein in kan! Al met al was ik half 12 thuis en was het een erg leuke dag!
Zondag was een echte relaxdag, met ineens weer erg mooi weer dus dat kwam weer mooi uit! Deze week begon het erg druk te worden met school, en hebben we voor mijn favoriete vak retail and merchandise management een winkel uitgekozen die we de komende 9 weken gaan analyseren op het gebied van interieur, exterieur, image ect. Het is de designwinkel >boconcept< waar ook een paar van in nederland zijn. Dus als iemand van jullie het ziet: Graag even een kiekje en even mailen:D!(gracias)! De andere vakken zijn ook nog steeds interessant maar vandaag werd het dan toch echt een keer tijd om een college te skippen voor een leuke shopmiddag! We kwamen ook in een supermarkt terecht met 40 kassa's en een hele toetjes afdeling, honderden verschillende.. erg leuk en lekker om te zien!
Het is nu 1.30 en mn moeder en tantes vertrekken over een paar uurtjes al om hier heen te komen. Ik kijk er erg naar uit, en hoop weer op een weekend waar in we veel zullen beleven! Voor zover ik weet is dat mijn laatste visite hier, dus als iemand nog de zon wil op komen zoeken(voor zover ik weet gaat het eerst niet weer zo regenen) twijfel niet en kom gerust hierheen.. ik vind het erg gezellig!
Voor nu sueños dulces..
Adios y hasta luego!!
Liefs Titia
19 Oktober 2007 - 06:52
WJK:
Wat en prachtig mooi verhaal... voor de helft heb ik het zelf meegemaakt!! was echt een geweldig weekend.. Heel gezellig weekend met Mem en de tantes.. we belle snel... Een hele dikke tût, Wiets -
19 Oktober 2007 - 07:13
Rommie:
Heej Titia,
Leuk om weer wat van je te horen! Zo te lezen gaat het er daar heel anders aan toe, dan hier bij mij in Kopenhagen. Haha. Het is hier zeker weten een stuk kouder ;). Maar zo te horen vermaak je je nog prima! Veel plezier dit weekend!
Liefs Rommie -
19 Oktober 2007 - 09:57
Lys:
Weer een leuk verhaal en super belevenissen! Echt genieten hoor daar in Spanje. Gelukkig was ik alweer een beetje up-to-date ;)
Hey meis fijn weekeind! Geniet ervan met je mem en je tantes.
Liefs en dikke tut Lys -
19 Oktober 2007 - 11:31
Jean:
Hey tiets,
Leuk om weer op de hoogte te zijn van jouw belevenissen.Mooie foto's gemaakt. Have a nice weekend!veel plezier met de visite!
tút -
19 Oktober 2007 - 11:48
Renske:
wat een super verhaal weer en leuke foto´s ziet er allemaal super uit meis!!! veel plezier het weekend met je mams en je tante.
liefs Renske -
19 Oktober 2007 - 11:58
Rob, Janine En Tim:
Heey Tiets!
Goed nieuws voor je: onze bank komt bij BoConcept vandaan! (de zwarte hoekbank)
We zullen een fotootje maken en hem naar je mailen!
Tot krabbels!
Janine xxx -
19 Oktober 2007 - 12:01
Frank:
Hey hoi,
Leuk te lezen dat het goed gaat met je. Het eenzaam koffiedrinken valt zwar hoor ;P jemig. Maar ik moet zeggen dat ik de rest van de 2a klas ook niet veel zie behalve de mensen die naar 3a (internationaal) gegaan zijn. Volgens Jimte en de rest ben ik een NSB'er omdat ik naar de andere klas gegaan ben, haha.
Ik zou zeggen, hou je taai, fotografeer nog meer mooie bouwwerken (ben onder de indruk van de archtectuur daar) en kom straks toch maar wel weer terug naar Nederland, ondanks t koude weer.
groetjes
Frank
19 Oktober 2007 - 13:48
Diek:
:D Die trappen liep ik elke dag, & bij het kerkje werkte ik! Wat leuk dat je in Altea bent geweest..
De frikadellen heb ik ook over geslagen ;) Enjoy all, estoy tan celosa de ti!
Cuidate!
un beso
19 Oktober 2007 - 14:10
Reinou:
Hee pop!!
Wat leuk om weer een bericht te lezen, ik moet ook echt weer iets gaan plaatsen maar ben veel te lui. Ik wacht nu op Lara, we gaan sporten. Jaja dat doen we ook nog hier haha. Oh ze is er al!
Pop we spreken elkaar snel weer..
Dikke tut -
20 Oktober 2007 - 09:10
AleidA:
Hey Tiets, wat en mooi verhaal weer en echt prachtige foto's, ziet er allemaal sprookjesachtig uit daar, zonder die regen dan, he!! Met W.J een SUPER weekend gehad , al gehoord en nu mem en je tantes daar, gezellig hoor, zal wel weer genieten zijn! Heel veel plezier nog en syc6 met alles, ga met Anke naar Ellmauw, kaartje komt naar je toe..dikke tut Ynte, Aleida en Sjac -
20 Oktober 2007 - 09:12
A:
sorry voor de tik fouten...iets te haastig, xxx -
20 Oktober 2007 - 13:00
Pjirkje:
Hee lieve Tiets!
Eindelijk even tijd om je verhaal te lezen! Erg leuk zeg... en ik wist dat niet eens van de overstromingen! Hebben jullie er ook nog last van gehad in de kamer?
Wat zie je er trouwens lekker bruin uit op de foto's!
Ik hoop dat je nu ook een gezellig weekendje hebt met je mem en tantes, wat heb je allemaal gedaan/zijn de plannen??
Lys en ik zijn dit weekend weer op de campus. Vanmorgen hebben we even onze nagels laten behandelen, en zometeen lekker zonnen! Het is hier ook supermooi weer, het waait alleen een beetje.
Succes deze week met school en tot snel!
Liefs, Pjirkje -
20 Oktober 2007 - 16:45
Grietje:
Heeej titia
Wat een groot verhaal, erg leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan!
De foto's zien er ook erg leuk, de jumbo is niks bij die grote supermarkt van de foto;)
Als ik vakantie had wou ik wel ff langs komen ma helaas, mijn vakantie is voorbij en moet maandag weer aan de slag:S
Jij heel veel plezier t weekend met je moeder en tantes en we krabbelen wel weer eens;)
Liefs Grietje -
21 Oktober 2007 - 20:54
Amber:
He pop!
Beetje laat, maar ook ik volg je verhalen hoor :p! Klinkt goed allemaal, zo te horen vermaak je je kostelijk! En aan de foto's te zien is het altijd mooi weer en heb je ook alweer een lekker kleurtje! We verkopen wiets voorlopig alleen nog de rechtsdraaiende krul, de linksdraaiende bewaren we dus voor jou omdat je het 4 maanden hebt moetem missen :D..
Tot snel!
xx -
22 Oktober 2007 - 20:48
Jildou:
heee pop! ook dit moest ik nog even lezen, wat leuk om je belevenissen te volgen! Ik was helemaal vergeten dat moeders afgelopen weekend bij je was! Was het gezellig met zn drietjes? Leuke dingen gedaan en lekker gegeten?!
Ik ga gauw slapen, morgen half 6 mn wekker! Dikke tuut -
26 Oktober 2007 - 08:18
Ria En Rein:
hoi tietia
we zijn weer thuis na een super week in alicante het was erg leuk
alleen was ik de klos op het vliegveld maar dat heb je wel van mem gehoord het was wel spannend
knap van je dat je al zo goed spaans spreekt daardoor hebben we heerlijk gegeten
ik wens je nog heel veel plezier de andere helft van je verblijf in alicante en wie weet komt er nog wel meer bezoek
heel veel groetjes en een dikke tut
ria -
26 Oktober 2007 - 19:14
Jelle Ouwster Nyega:
hoi titia, bedankt voor je mooie kaart en dan bedoel ik wat je schreef. We hebben er veel gekregen en dat was mooi.Een jaar gaat snel voorbij maar soms is het net al was het vorige week.Het is soms nog zo onwerkelijk. We hebben ook veel bezoek gehad endat deed ons goed .Heel veel jeugd. Succes met je studie en laat nog eens wat van je horen.Leuke site. Hoi.groeten van ons allemaal.