Alweer 3 weekenden voorbij - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Titia Haagsma - WaarBenJij.nu Alweer 3 weekenden voorbij - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Titia Haagsma - WaarBenJij.nu

Alweer 3 weekenden voorbij

Door: Titia

Blijf op de hoogte en volg Titia

03 November 2007 | Spanje, Alicante

Hola Iedereen,

Na 45 minuten typen van mijn nieuwe belevenissen, was de pagina in eens weer wit! Een tegenvaller maar ik begin gewoon weer vol goede moed opnieuw!

Het is nu 3 november en er zijn alweer 2 weken voorbij, de tijd gaat echt veel te snel! Elke 3e en 19e van de maand heb ik nu mijn vaste “schrijfmijnbelevennisenvoorwaarbenjij.nudag” dus ook vandaag:).

Gelukkig heeft de postbode mijn brievenbus weer gevonden, dus daar ben ik erg blij mee. Iedereen weer erg bedankt voor de leuke mailtjes, telefoontjes, smsjes ect en dat jullie me natuurlijk blijven volgen op mijn site.

Het is alweer 2 weken geleden dat mijn mem en tantes op vrijdags arriveerden. Ze waren er al om 09.35 en ik was erg blij om hun weer te zien na zo’n lange tijd. Toen ik vroeg wat het adres van het hotel was wat ze hadden geboekt begon de lol al… Die konden ze namelijk niet vinden! Eerst even een smsje naar Nederland en daarna gauw met de bus richting de stad! Hun hotel was gelukkig midden in het centrum en ook erg dicht bij mij in de buurt wat goed uitkwam. Ik heb ze eerst even door Alicante heen geleid en ‘s avonds zijn we heerlijk uit eten geweest.
Zaterdags zijn we met z’n allen naar het stadje Benidorm geweest, De zon volop.. een mooi strand, blauwe zee en heel veel nederlanders! Het was toevallig ook herfstvakantie dus dat zal ook wel een van de grootste redenen zijn geweest. Zondags was het erg bewolkt maar ik had goede hoop voor het klimmen van de berg "santa barbara" in Alicante. Na ongeveer 1,5 uur waren we op de top waar we een erg mooi uitzicht hadden over heel Alicante. De lucht was weer zo blauw als maar kon, dus het kon niet beter! De terugweg was een stuk korter. Na 45 minuten waren we alweer beneden en onderweg zagen de schitterende zonsondergang.
Maandag moest ik alweer naar school en hebben de dames zich vermaakt in de stad Valencia. Ook dinsdag moest ik weer naar school en hebben ze me even gebracht om te kijken waar ik mijn lessen volg. Na school ben ik gauw naar het tapasrestaurant afgereist want daar zaten ze alweer voor de derde keer. Een teken dat het zeker goed is, waar ik mee in kan stemmen. Het was alweer de laatste avond dat ik hun zag en woendagavond bracht ik hun terug naar het vliegveld. Een dikke tut en tot over 2 maanden en daar ging de visite. Ik vond het echt super dat jullie er waren, nogmaals bedankt!

De dagen erna moest ik natuurlijk weer druk aan de studie. Toen mij eerst werd verteld dat ik 4 vakken moest volgen dacht ik: moet lukken! Maar nu heb ik het gevoel dat er elke week weer wat bij komt, en niet zo’n beetje ook! Ik vindt het erg pittig maar ik heb gelukkig nog steeds veel plezier in wat ik allemaal moet doen, en de lessen zijn ook nog steeds interessant dus dat zie ik wel goed komen! Ik kreeg vorige week te horen van m’n leraar dat ik de enige student in z’n klas was die nog geen les had gemist, dus daar zal het niet aan liggen.. En m’n lerares van Retail and Merchandise Management vroeg of iedereen weer even zijn/haar naambordje op wou doen, alleen toen ik het deed zei ze: Nee Titia jouw naam vergeet ik niet! Ik dacht maar zo.. een goede indruk is het halve werk, haha..

Zondag was Heather haar 22e verjaardag wat natuurlijk moest worden gevierd. Zaterdagavond zijn we met een groepje uiteten geweest bij Fosters (Amerikaans restaurant) wat erg gezellig was. Toen ik de grote menukaart zag dacht laat ik hier een spareribs proberen, het was goed te eten maar het kon lang niet tippen aan die van de Groenhof;). Nadat we hadden gegeten, moesten we helaas een uur wachten op de bus dus nadat we bijna onderkoelt aankwamen in de kroeg kwam de eerste shot even hard aan! Het leuke van hier op stap gaan, is dat we bijna altijd alleen maar de taxi terug hoeven te betalen. In elke kroeg een andere shot en na 10 is het wel weer genoeg. Toen we thuis kwamen zaten we nog even na en vonden we het 6 uur wel tijd om naar bed te gaan. Toen ik nog maar een paar minuten lag, klopte Heather op mn muur en zei: Gaat de klok vandaag niet een uur achteruit? Het was dus nog maar 5 uur, maar slaap hadden we zeker wel nodig.

Ook deze week was weer een drukke studieweek, alle projecten lopen nu goed en we hebben nu een goed overzicht over hoe we alles moeten indelen. We zitten in de meeste projecten nog in de onderzoekfase en voor het vak Business Consulting hebben we het businessplan al in moeten leveren dus ik ben benieuwd.
De week was niet heel lang want donderdag 1 november is een vrije dag in Spanje dus een lekker lang weekend. Woensdagavond moest natuurlijk door de Amerikanen Halloween worden gevierd wat ik graag een keer wou meemaken! Iedereen verkleed, ik een masker op en eerst hebben we weer heerlijk gegeten bij het tapasrestaurant. Daarna stond de voetbalwedstrijd Real Madrid-Valencia in de planning wat een leuke wedstrijd was om te zien, een grote gekte. Daarna wouden we natuurlijk iedereen zijn/haar costuum even bewonderen en de gekste dingen zaten er tussen, erg leuk en mooi feest!

Vandaag ben ik met Heather naar Murcia afgereist, een mooie stad met veel culturele gebouwen. De stad is erg apart ingedeeld, alles ligt erg ver bij elkaar vandaan maar ondanks dat was het mooi om te zien!

Omdat ik hier “nog maar” 7 weken ben, heb ik alvast mijn terugreis geboekt, 22 december om 12.55 ben ik weer terug in het koude kikkerlandje. Toen we vandaag langs het vliegveld reden met de bus begon het al wat te kriebelen.. ik kijk er stiekem wel weer een beetje naar uit maar zal het hier ook ongelovelijk missen! Nog 7 weken waarin ik veel moet presteren voor school en waarin ik ook zeker nog meer van Spanje wil zien!

Iedereen weer bedankt voor het lezen en tot snel!

Adios,

Tut Titia

• 04 November 2007 - 00:15

Jaap:

First!

Mooi verhaal titia! :)
    Ik was na 2 weken al te lui om mn site nog bij te houden ;( Maar het is leuk om te lezen wat de rest allemaal beleeft :)

groetjes jaap

• 04 November 2007 - 08:44

Reinou:

Hee lieverd,
    Ik had net ook een reactie geplaatst maar die staat er niet op:(
    Je doet echt veel leuke dingen en ook leuk dat je halloween hebt gevierd, net als ik :)
    Ik weet zeker dat het je gaat lukken met de studie, je doet er goed je best voor!
    Ik mail je snel weer maar hebt het nu erg druk met studeren, zit hele dagen in de bibliotheek!!
    Tot snel pop, knuf en tút

• 04 November 2007 - 11:46

WJK:

Hey poppie,
    Wat een leuk verhaal, ondanks dat alles weg was... Zal vandaag even naar de Scheen, nog meer verhalen horen.. Tot bels.. Mis die!! hele dikke tút van mij...

• 04 November 2007 - 18:40

Renske:

Hey lieve Tiets!!!

Super verhaal weer meis!! wat een top tijd heb jij daar echt super ;) spreek je snel weer

kus Rens

• 04 November 2007 - 19:03

Jory (The Canadian):

Dearest T,

Well, it is now November already. You have been here for 3 months now and let me just say that you have come along way since that first time I spoke to you on msn. You were so ready to leave this place as you were sitting here all alone waiting for our arrival. Well, now I am here and I am so happy that you stayed. You are definately the cutest 21 year-old that I have ever met, with your big blue eyes and dimples. Your my movie- watching partner and my little shopaholic! I am going to miss you when ur gone but hopefully i can come visit you in Holland. "I WANT TO RIDE MY BICYCLE... UNDER MY UBRELLA EHEHEH.. BECAUSE...

I have one last song for you...

" I am a pretty little dutch girl, as pretty as I can be, and all the boys in the neighborhood are crazy over me.." ok, you get the drift.

Now, Let's go watch a movie before I actually say no and do my homework instead.. YAH RIGHT!!

Besitos,

Jory

• 05 November 2007 - 07:55

Pjirkje:

Hee Tiets!
    Wat weer een gezellig verhaal op je site, en mooie foto's!
    Ook heerlijk weer zie ik wel, net als bij ons :)
    En wat gaat de tijd snel he...Wij zijn trouwens net als jou ook nog 7 weken hier, wij komen 1 dag eerder aan!
    Nou.. ik zeg nog maar even lekker genieten en natuurlijk ook succes met je schoolbezigheden!!

Liefs Pjirkje

• 05 November 2007 - 08:09

Leonie:

En iedere keer als ik weer een verhaal van je lees wordt ik weer jaloers. Niet alleen op de ervaring die je daar op doet, maar ook op het mooie weer als ik de foto's bekijk.

DAT WIL IK OOK!!!

leuk om verhalen van je te lezen Titia.

• 05 November 2007 - 10:06

Lysanne:

Hey pop, weer een leuk verhaal :) Haha ik moet lachen om die spare ribs, hoop dat we die weer eens krijgen als we weer thuis zijn ;). Ben blij dat je het nog zo leuk hebt, en veel leuke vrienden hebt. Leuk berichtje van Jory. Zoals Pjirk zei ook wij gaan over 7 weken terug, heb er zin in om je weer te zien! Veel plezier en succes nog, met school komt alles wel goed als ik dat zo lees.
    We mailen snel weer,
    Dikke tut en liefs van Lys

• 05 November 2007 - 10:28

Groenhof:

met een kopje koffie gezellig even jou verhaal gelezen.Prachtig!Begin bijna te denken dat we ook nog even langs moeten komen!Ellmau was ook geweldig,sehr viel gelachen natuurlich.En over die spareribs;doen we gewoon met kerst op de bbq hoor. Wiedersehn, tschuss, tut, Jan&Anke

• 05 November 2007 - 10:34

Groenhof:

P.S. ook erg mooie foto"s. Ik vind dat Amanda erg op jou lijkt, in het echt ook?

• 05 November 2007 - 13:01

Sybrig:

Mooi verhaal wer tiets!
    ik gin die nou even mailen ;)
    dikke tut

• 05 November 2007 - 14:22

San:

heej pop!!
    wat een belevenissen weer:) leuk om te lezen en ook erg leuk om de fotootjes erbij te zien!! veel plezier en succes nog!!
    dikke tút san

• 06 November 2007 - 10:05

Froukje:

Heejj faam!
    Mooi dat je een leuke tijd met je tantes en mem hebt gehad, had de verhalen al wat gehoord, dat het super goed was bevallen! Leuke foto's die je dr bij hebt geplaatst trouwens.
    Blij dat je t steeds meer naar je zin hebt daar. Veel succes nog, maar dat komt wel goed denk k als je geen les mist en de docenten je naam al kennen haha!;) Have fun!
    Liefs Fru

• 07 November 2007 - 13:44

Tjopmeister:

Tiets, prachtig verhaal!

Wust sekers niet meer naar hus ta.

Ik sil seese, ut beste mar wer en ik hou die in de gaten.

Groetnis

Hopperdetjopmeister

• 07 November 2007 - 14:07

Mem:

Hoi Titia.

Dit is nog even na genieten van mijn heerlijke vakantie in Alicante als ik je verhaal lees en de mooie foto"s zie.Ik mis de warme temperatuur en de heerlijke tapas en jou natuurlijk maar dat wist je al.Had het allemaal niet willen missen.
    ps Je tijdschriften zijn onderweg, wel even geduld duurt ongeveer 2tot3 weken.

liefs en dikke tut.

Heit en Mem.

• 07 November 2007 - 18:31

Dirkje :

Hallo Titia

gracias por su hospitalidad
    Ik waande me helemaal weer terug in Alicante na het zien van al die foto's Lekker warm hier is het stormachtig. Je weet het is net mijn temperatuur.En het was erg gezellig en leuk bij jou. Nu maar weer een ander warm land uitzoeken dan kom ik weer langs mei dyn mem.
    leafs Dirkje

• 10 November 2007 - 16:12

Grietje:

Heej titia
    Tis alweer even geleden dat ik je site heb bezocht maar zie dat er weer een nieuw verhaal op staat, erg leuk!
    Wat leuk dat je ook even in benidorm ben geweest, herken nog wel wat van afgelopen zomer;)
    Ook voor jou begint het aftellen stiekem al een beetje, ook wel weer lekker om straks weer thuis te zijn denk ik mooi voor kerst!
    Hoe gaat het nu met je spaans?
    Heel veel plezier/succes daar nog en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal, je beleefd iig genoeg!
    Liefs Grietje

• 11 November 2007 - 14:21

Harmen:

Hey T!

De foto's zien er gezellig uit!
    Geniet ervan

Tut

• 13 November 2007 - 14:31

Ilse:

Heej Titia, zo de tijd vliegt zeg! Heb het hier ook druk met de studie, net tentamens achter de rug.. maar nu is er weer tijd om bij te lezen op de waarbenjij.nu's ;) Mooie dingen maak je mee zeg, lekker genieten! Las net ook dat er zelfs in China Halloween gevierd is.. mooi haha! Nou veel plezier nog! Liefsxx, Ilse

• 14 November 2007 - 12:14

Ellmau:

Hier in oostenrijk nog even jou site nagelezen,en je wilt het niet geloven er ligt zeker 60 cm sneeuw op het terras en het sneeuwt nu ook nog, heeerrrlijk.Wat een contrast met Alicante niet?Wij in 't weekend skieen en jij gaat naar het strand.We kijken al uit naar jou volgende verslag (19/11?)tschuss we mailen nog! Jan en Anke

• 14 November 2007 - 13:15

AleidA:

Hey Tiets, leuk he dat smsen, net of ben je helemaal niet weg maar in Grins, mooi verhaal weer en foto's...zwaar hoor jij daar in de ZON..Lys in de ZON en mijn buurtjes in de SNEEUW..hier regen, hagel en harde wind..nee nee ik klaag niet maar toch....!! Heel veel genieten nog en we zien je de 22 Dec doei en dikke tut AleidA - Ynte - Sjacco - Kunie, ja meer smaken hebben we niet xxxx