Een 7 voor Spaans, op naar de nieuwe college's - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Titia Haagsma - WaarBenJij.nu Een 7 voor Spaans, op naar de nieuwe college's - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Titia Haagsma - WaarBenJij.nu

Een 7 voor Spaans, op naar de nieuwe college's

Door: Titia

Blijf op de hoogte en volg Titia

03 Oktober 2007 | Spanje, Alicante

¡Hola! :D

Iedere student had zo z'n verwachtingen, maar het daadwerkelijk halen was punt 2..

Na 4 weken hard studeren was dan vorige week donderdag the final exam! Ik keek er tegen op terwijl ik erg hard had gestudeerd! Ik vond de toets erg lastig, dus veel hoop had ik niet! Totdat we vrijdag ons cijfer konden ophalen en de lerares zei dat ze trots op me was dat mijn uiteindelijke cijfer een 7 was! Ik kon het eerst niet geloven maar ben er natuurlijk erg blij mee dat ik zo goed op papier ben. Het praten kan wel stukken beter, alleen praat ik nu eigenlijk alleen nog maar engels. Jammer genoeg kon ik niet zo lang blij zijn met mijn 7 omdat de Hanzehogeschool nee tegen de 8 credits zei die ik er voor zou moeten krijgen zoals elke Erasmus student! Helaas..

Na een week kan ik er nu niet meer boos om zijn en ben ik vorige week donderdag direct naar de toets met een frisse start begonnen aan de eerste lessen van het International Business Program.

De 4 vakken die ik nu heb gekozen na het proberen van een week, zijn pittig maar te doen hoop ik.
Donderdags begon ik met de Economy of the EU, een oud spaans mannetje die zelf in de europeese comissie heeft gewerkt en half spaans/engels praat. Toen ik vertelde dat ik uit Nederland kwam, had ik direct de beker want daar wou hij het wel graag over hebben! De eerste les was een introductie maar toch wist hij in elk voorbeeld wel iets over Nederland te vertellen (mijn mondeling examen in december zal dus ook wel over Nederland gaan). Vandaag ging de les verder over wat we nou met europa wilden, qua de commissie, de 27 landen en Turkije. Het werd een discussie van 1,5 uur 25 Amerikanen - 40 Europeanen. Helaas was het voor de amerikanen moeilijk te begrijpen dat Europa geen President heeft maar een Europees Parlement. Ik ben er van overtuigt dat die er nog wel komt en het is erg interessant om te weten hoe het nou precies zit.

Maandag begon het vak Human Recourses Management, dat wordt gegeven door de decaan van het Business Program. Ook een beetje oudere man maar die goed engels spreekt tot vandaag. Ik zat vooraan in de klas, geconcenteerd en volgde alles totdat hij begon te praten over een desert (woestijn) Turron wat hier erg bekend is in Alicante. Mijn buurvrouw keek ook een beetje wazig en ik dacht ik wil direct laten blijken dat ik goed op let en vraag waar die woestijn dan wel niet ligt?! De leraar verteld leuk en aardig dat het midden in Alicante wordt gemaakt.. aha hij bedoelde dus een dessert (toetje). Na 10 minuten zei hij nog steeds desert en heb ik er maar niks meer over gezegd. Verder moeten we elke week een case voorbereiden, over bijvoorbeeld het managen, organiseren, globaliseren, teambuilding en communiceren in een bedrijf.

Het 2e vak van de dag was Retail and Merchandise management, een vak dat als je van winkelen houd sowieso moest gaan volgen (niet alleen op kleding gebied). Dit keer een lerares die erg goed engels spreekt omdat ze voor een jaar aan de University van Florida heeft gestudeerd net zoals als mijn huisgenoot Heather. We gaan ons in 10 weken bezig houden met Store Management, en zoeken volgende week per groep een winkel uit die we helemaal moet analyseren. Voor mij een uitdaging omdat het vooral om het in- en extrieur gaat! Ook heb ik vandaag bijna alle melodien van de verschillende mac donalds gehoord van de wereld, en serieus bijna elke melodie is anders (behalve I'm lovin it).

Het laatste vak dat ik volg is Business Consulting. Een knappe spaanse jongeman;), waarvan het engels ook nogeens goed te verstaan is! Bij dit vak gaat het vooral om zaken doen in Spanje, de wet, financieel, accounting, belasting en vastgoed. Voor mijn opleiding dus ook erg interessant. Elke week zullen groepjes een presentatie moeten geven, en ik zal samen met 2 duitse jongens een analyse doen voor een online bedrijf. Ook hadden we de eerste les een test over onze kennis van Business Consulting en het was vast mijn lucky day want ik had een 10. Is er toch nog veel bij gebleven na de zomervakantie.

Ik ben natuurlijk niet alleen met school bezig geweest en heb ook tijd voor nog leukere dingen. Het weekend voor mn test stond helaas wel in het teken van: Leren, leren en leren en het heeft toen het hele weekend geregend dus dat kwam aan de ene kant wel mooi uit! Ook zijn we dit weekend naar een van de grootste winkelcentra's in Alicante geweest waar je je ogen uit kijkt naar de hoeveelheid winkels in 1 gebouw! Zondags moest ik helaas Janneke en mn nicht weer naar het vliegveld brengen, want het weekje was namelijk alweer voorbij.

Afgelopen weekend had ik alles achter de rug, en kon ik genieten van het super mooie weer 30+ dus bakken maar! Ook kwam het einde in zicht van een serie die 6 jaar heeft gespeeld en wat ik in 1 maand heb bekeken: Sex and the sity.. ik ben helemaal verslaafd, wat een super leuke serie! Ik volgde het in het Engels en zal volgende week opnieuw beginnen en dan in het Spaans! Mijn lerares vertelde me dat het erg goed was om Spaanse tv te kijken dus ik heb een goed excuus!

Ook zijn er al weer heel wat leuke welcome international student party's geweest, met mn spaanse klas en aanhang. De foto's zullen wel duidelijk maken hoe gezellig het hier is. Ik denk natuurlijk vaak aan thuis maar ik vermaak me nog steeds erg goed! Mijn huisgenoten Heather en Jory zijn super meiden en ook in de nieuwe college's heb ik alweer meer nieuwe studenten ontmoet! Toch blijf ik nog steeds de enige nederlander voor m'n gevoel! Bij elk college dat ik heb gevolgd, was ik de enige die ons kikkerlandje vertegenwoordigd.

Vrijdag komt Wiets voor 5 dagen waar ik natuurlijk heel erg naar uitkijk! Waarschijnlijk is het mooi weer.. dus dat komt helemaal goed:D!

Voor nu heb ik al weer genoeg verteld over mijn afgelopen 2 weken. Het was super en dat hoop ik voor de volgende weken ook zeker!

Iedereen super bedankt voor de leuke berichten en alle andere dingen, het doet me erg goed om te weten dat ik niet vergeten wordt;)! En ik kijk natuurlijk weer uit naar m'n volgende reacties..

Adios y buenos tardes,

Beso Titia

• 03 Oktober 2007 - 19:40

Rein:

Hoi pop!!
    Echt super van je 7, ben trots op je :D En je vakken klinken ook leuk, wel intensief. En balen dat je spaans niet meetelt voor credits. Ik heb vorig jaar sex and the city gezien en ik ben hier ook weer begonnen want ik kan hier gratis dvd's huren van de bibiliotheek!!
    Meis een hele fijne tijd met wiets toegewenst en veel succes met je studie!
    Dikke tut reinou

• 03 Oktober 2007 - 20:05

Renske:

Hey Lieve Tiets

Wat een super verhaal weer en de foto's ;) super hoor die 7 dus het komt wel dat spaans goed zo meis. Nou meis heel veel plezier samen met Wiets.

dikke kus Rens

• 03 Oktober 2007 - 20:27

WJK:

Wat een leuk verhaal... wel een erg lang verhaal om helemaal voor te lezen, maar dan hoor je mn stem ook natuurlijk ;-).. Heb ook heel veel zin in overmorgen, dan ben ik weer bij je!! maar ik hou het kort want ik lees dit ook alweer voor.. Tot snel poppie.. Ik hoar van die!!

• 03 Oktober 2007 - 20:53

Elske:

Hey tiets, wat een verhaal zeg! do dochst t mar goed der! veel plezier met wiets en we horen wel weer van je. goodluck! X elske

• 04 Oktober 2007 - 10:01

Jean:

Hey pop,

Ha die krek smst...bist jir dus ek nog steeds populair ;-) Echt leuk om dyn belevenissen te lezen..hast 't maar goed voor elkoar, top!En do post dr ek helemaal tusken mei dien LOSSE lang hier..haha :-D Stiet dy goed! Kest de spaanse guapo's nog wat fan dy auslaan?;-) Folle plezier 't weekein mei Wiets, geniet ervan!en tot gauw..

Dikke tút út Greens

• 04 Oktober 2007 - 13:58

Patricia:

He Titia,

Mooi verhaal zijn we weer helemaal op de hoogte,ook goed om te horen dat alles goed gaat!
    Nog bedankt voor je kaartje,leuk dat je daar aan hebt gedacht..
    Geniet van het samen zijn met Wiets,en nog succes met je studie..en we horen wel weer van je.

Liefs Patricia

• 05 Oktober 2007 - 16:32

De Hegemers:

Titia het gaat je goed. Dat is wel duidelijk als we jouw verhaaaaal lezen.Alleen maar goeie berichten. We gunnen dit jouw van harte. Genieten dat staat voorop he. We horen wel weer.
    Marc,Sietje,Daniel en Linda

• 07 Oktober 2007 - 10:51

Cisca:

Hoi Titia,

Zo te lezen gaat het jou daar goed af daar in Alicante.Leuk verhaal om te lezen waar jij je zoal mee bezig houdt. Wel zorgen dat je de spaanse taal een beetje beheerst als je thuis komt hoor, klinkt zo mooi!! Geniet van deze tijd, veel plezier als Wiets er is. Het ga je goed.
    Groetjes en tut van Cisca ut de Hoarne

• 08 Oktober 2007 - 10:13

Ghana Hier:

Tiets,

Mooi verhaal en leuke foto's.

Succes verder nog!

DOEHOE!!!!!!!!!!

• 08 Oktober 2007 - 19:49

Tante Anke:

Hallo Titia, Anke heeft me vanavond op deze pagina gewezen. Zo te zien vermaak jij je prima daar.Het begin was wat moeilijk heb ik begrpen maar dat was ook niet even niks, gelukkig gaat het nu goed met je. Ga zo door met van die goede cijfers!! Fok, Nico-Jan en Geanne en ik zijn net terug van een weekje Ellmau. We hebben het erg naar de zin gehad, was erg leuk weer eens zo met z'n viertjes en het was prachtig weer.
    Groeten van ons allen en ik weet je nu te volgen,tut van ons.

• 09 Oktober 2007 - 07:09

Andere Anke:

nu snap ik ook, waarom Wiets de laatste weken vaak naar sex and the city keek!!!
    Wat treffen jullie het met het weer dit weekend he?

• 10 Oktober 2007 - 19:51

Lysanne:

Hey lieve Tiets,
    wat een leuk verhaal! Nou binne we wer helemaal bij mei dien belevenissen. En hoe wien de dagen mei Wiets? Wij hebben krekt Jel, Am en Tjebo op het fleantuug setten :( Net sa leuk marja der moest een ein an komme. We hebbe het echt super han!! Ik sal die snel wer even maile :) ;)
    Succes nog even disse wieke.
    Liefs en dikke tut fan Lys

• 16 Oktober 2007 - 14:09

Pake Doede En Beppe :

met ons gaat het goed
    met pake gaat het vooruit
    ik hoop dat het met jou ook goed gaat
    tot hoorens
    groetjes pake doede en beppe janny

• 17 Oktober 2007 - 20:47

Bouke:

Hee Titia,

Geweldig om je verhaaltjes te lezen. En een zeven is erg hoog, dat was wel wat anders toen we in het Aqua Viva Parc zaten. Geluukig heb je toen goed kunnen oefenen! Succes er mee en we teksten!

Gr. Bouke